World Trade Center i Växjö kan få pris för ful arkitektur. Foto: Anne Torvinen

Växjös World Trade Center nominerat till kalkonpris

Uppdaterad
Publicerad

Nätverket Arkitektupproret har nominerat Växjös World Trade Center till årets bakåtsträvare vilket kan leda till en plats på prispallen i en rikstäckande kalkontävling.

”1960-talet ringde och ville ha tillbaka sin arkitektur”. Så lyder motiveringen till nomineringen av Växjös World Trade Center till det så kallade ”Kasper Kalkon-priset.

Namnet anspelar på det prestigefyllda arkitekturpriset Kasper Salin-priset som delas ut årligen av Sveriges Arkitekter till ett svenskt byggnadsverk eller en grupp byggnader.

Nomineringarna har röstats fram bland 12 000 medlemmar i nätverket Arkitektupproret som säger sig sträva efter ett Sverige med vackrare arkitektur.

I framtiden vill nätverket också gärna dela ut pris för vacker arkitektur men de skriver på sin Facebook-sida att det i nuläget finns för få kandidater för att detta ska vara möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer