Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vimmerby Hockeys sportchef, Morgan Persson, berättar att även spelarna tyckte att det var rätt att ställa in matchen. Foto: Joakim Aronsson/Idrottsfoto och TT.

Vimmerby stoppade match på grund av corona – nu kan de straffas av förbundet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen beordrade Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson att spelarbussen på väg till Nybro skulle vända tillbaka på grund av bekräftade covidfall och spelare med symptom. Nu riskerar klubben att straffas av förbundet.

Derbyt i hockeyettan södra mellan Nybro och Vimmerby skulle ha spelats under onsdagskvällen. Men på väg till match tog Vimmerbys sportchef beslutet att vända bussen, något som Dagens Vimmerby var först med att berätta. Under dagen hade två spelare fått bekräftad covid, och flera andra i bussen började känna sig krassliga.

Kan förlora på walkover

Hade förbundet fått bestämma skulle matchen ha spelats, trots två bekräftade fall. Men Morgan Persson, sportchef för Vimmerby Hockey, står fast vid sitt beslut.

– Det känns som helt rätt beslut, det är inget snack liksom. Jag ångrar att jag skickade iväg bussen från första början, säger han till SVT.

Nybro Vikings ville inte ställa in matchen – och Svenska Ishockeyförbundet ska ha sagt att Vimmerby Hockey riskerar att förlora på walkover om de inte spelar matchen.

Ingen läkare på plats

Enligt Svenska Ishockeyförbundet utgår man från grundregeln att minst fem personer ska vara covidsmittade för att en match ska ställas in. Tävlingschefen Olof Östblom menar att varje fall ändå ska bedömas individuellt – men att det då är medicinskt kunnig personal ska göra den bedömningen. Ett alternativ som inte fanns i detta fallet.

– Där och då hade vi ingen läkare på plats vilket gjorde att jag fick ta beslutet, säger Morgan Persson.

– Det trampar säkert många på fötterna, men i slutändan tycker jag det känns jävligt löjligt att behöva sitta och argumentera när vi har bekräftade fall av covid-19 i laget, säger Morgan Persson.

Nästa vecka ska ärendet upp i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd som bestämmer påföljden. Under onsdagskvällen tog Vimmerby Hockeys ledning beslutet att pausa A-lagets verksamhet tills vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet