Hör förre KFF-kaptenen Viktor Elm högläsa för att inspirera unga att läsa mer. Foto: Niclas Wimmerberg

Förre KFF-kaptenen Viktor Elm läser böcker för att hjälpa barn

Uppdaterad
Publicerad

Den förre landslagsmittfältaren och lagkaptenen i KFF – Viktor Elm – vill inspirera unga att läsa mer. Tillsammans med sin tidigare klubb driver han ett läsprojekt som ingår i satsningen ”Kalmar FF med hjärtat”.

– Man önskar ju ett bättre samhälle, och vi känner att som manliga förebilder i samhället har vi något att ge. Om vi gör något bra finns en bra chans att barnen tar efter, säger Viktor Elm.

Ordförråd och personlig utveckling

Läsprojektet är bara en del av Kalmar FF:s satsning på samhällsfrågor. Idén om läsprojektet fick han med sig från sin tid som proffsspelare i AZ Alkmar i Holland där klubben drev ett liknande projekt.

– Det finns så mycket att vinna genom att läsa, man får väldigt många olika perspektiv på samhället, mycket kreativitet men får fantasi och man får ett bättre ordförråd och personlig utveckling, säger Viktor Elm.

Läste du själv mycket som barn?

– Jag blev läst för och läste inte så mycket själv som barn det kom senare i tonåren. Men nu läser jag mycket själv. Och jag läser väldigt mycket för mina barn det är härligt, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.