Visa alla (4)

Unga utställare lyfts fram på Virserums konsthall

Publicerad

Under hela november pågår konstutställningen ”All konst i Småland – UNG” på konsthallen i Virserum. En utställning som hoppas väcka intresse för konst hos unga personer. Noor Al-Musawi är en av dem, hon hämtar inspiration från verkligheten och fantasin.

– Det känns härligt. Jag har drömt om att mina bilder och konstverk ska ställas ut, säger Noor Al-Musawi.

Hon är 18 år och går på det estetiska programmet på Kungsmadsskolan i Växjö. På gymnasiet har Noor Al-Musawi fått testa olika material i sitt skapande och ett av hennes två bidrag till utställningen är gjort i lera.

– Jag skulpterade ett ansikte i lera, ett ansikte som består av två olika sidor. Den ena sidan visar hur den vanliga människan ser ut, den andra skulle representera något nytt, något annorlunda, berättar Noor Al-Musawi.

Ett av Noor Al-Musawis konstverk, ”Personality”. Foto: Carolina Jonsson

Sociala medier inspirationskälla

I sina konst, tycker Noor Al-Musawi om att blanda vad som händer runtomkring henne i livet med familj, vänner och samhälle med mer drömlika scenarier.

– Jag gillar mest fantasi och science fiction, jag vill förmedla vad jag har i min fantasi, berättar Noor Al-Musawi.

För det mesta är det teckning som gäller, och då kommer mycket av inspirationen från unga konstnärer som är aktiva på sociala medier.

Gav mersmak

Det är första gången som Noor Al-Musawi ställer ut sin konst, men hon säger att det sporrar det henne till att fortsätta med konst mera offentligt framöver.

– Jag vill bara fortsätta att göra mer. Jag vill att världen ska se vad jag gör. Jag vill förmedla vad jag har i mina känslor och fantasi, säger hon.

All konst i Småland – UNG

Visa

Under maj-september lämnades bidrag in till Virserums Konsthall

Utställningen är i största hallen på 800kvadratmeter

Alla mellan 16-26 år fick vara med, det fanns alltså ingen jury som utsåg verken

Idéen var att alla skulle få möjlighet till att bidra

Utställningen pågår under november 2018

Varje utställare har max 3 verk

Det är nära 100 deltagare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer