Arkivbild. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT & Johan Nilsson/TT

Region Kronobergs besked – 12-åringar kan få vaccin inom tre veckor

Uppdaterad
Publicerad

Redan om tre veckor kan barn från tolv år erbjudas vaccinering mot covid-19 i skolan.

– Vi vill hinna vaccinera dem innan influensavaccineringen av de äldre vecka 45, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Kronoberg.

I fredags kom beskedet att Folkhälsomyndigheten (FHM) rekommenderar att barn från tolv års ålder ska erbjudas vaccin mot covid-19.

Både Region Kronoberg och Region Kalmar räknar med att vara igång vecka 41, den tid som som FHM har rekommenderat.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det är bra att de får sitt vaccin så fort som möjligt. Och vi vill hinna vaccinera dem innan influensavaccineringen av de äldre vecka 45, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Kronoberg.

Båda regionerna jobbar nu med att samordna kommunerna, skolorna och elevhälsan för att få igång vaccinering i skollokalerna.

– Utmaningen är att ungdomarna finns utspridda på många olika skolor. Men det är viktigt att man har en trygg och bra miljö, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare i Region Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet