Foto: Arkivbild/TT

Villa brann ner i Oskarshamn: ”Inget att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan elva på onsdagsförmiddagen kom larmet om att en villa utanför Misterhult, i Oskarshamns kommun, brann. Byggnaden var övertänd och räddningstjänsten kunde inte göra något för att stoppa branden.

– Villan är övertänd, där kan vi inte göra något. Nu försöker vi bara se till så att inte branden sprider sig, sade Sabine Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Förhindra spridning

Larmet kom från grannar i området och redan då konstaterades det att villan var övertänd.

Räddningstjänstens styrkor från stationen i Oskarshamn och från stationen i Simpevarp fanns på platsen för att kontrollera så att branden inte spred sig till den omkringliggande terrängen eller andra byggnader på tomten.

– Framförallt är det risk för spridning i terrängen och för gräsbrand, men vi har det under kontroll, säger Sabine Hedlund.

Ingen person befann sig i huset när räddningstjänsten kom till platsen och det är i nuläget oklart hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.