Foto: Västerviks-Tidningen/Ellinor Ljung

Fullt utvecklad villabrand i centrala Gamleby

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i en villa i centrala Gamleby, Västerviks kommun under torsdagsmorgonen. Tre styrkor från räddningstjänsten deltog i släckningsarbetet, skriver Västerviks-tidningen.

Larmet kom vid halv 7-tiden på torsdagsmorgonen. Även polis och ambulans larmades till platsen.

– Det är en fullt utvecklad villabrand och i nuläget låter vi huset brinna ner, som man säger. Vi fokuserar på att förhindra till spridning till intilliggande byggnader, sa Peter Helge, operativt ansvarig på Räddningstjänsten i Västervik till SVT.

Det fanns en risk för omgivande byggnader, på grund av gnistregn från branden. Enligt SOS Alarm har en ambulans varit på platsen, men gjort bedömningen att ingen behövt åka till sjukhus.

Polisen har pratat med ägarna till fastigheten och ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden.

Branden under kontroll

Det var kraftig rökutveckling på platsen, och trafiken i Gamleby har fått ledas om för att undvika brandplatsen.

Vid åttatiden på torsdagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll och att det inte längre finns risk för spridning till omkringliggande byggnader.

– Branden har minskat i intensitet, men vi stannar kvar med vissa resurser så att det kan brinna ut under kontroll, säger Jakob Dahlqvist, räddningschef i beredskap.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

– Det är för att kunna utesluta brott, vi vet inte varför det börjat brinna. Det ska till en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.