• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Villkorlig dom för vansinnesfärd med släp – båt flög av på vägen

Publicerad

En 25-årig man döms till villkorlig dom för grov vårdslöshet i trafik sedan han kört om flera bilar i hög hastighet med en båt på ett tillkopplat släp. Till slut lossnade båten och en annan bil krockade med den.

Enligt domen ska mannen ha kört i åtminstone 100 kilometer i timmen på riksväg 25 i höjd med Öjaby i Växjö kommun i november förra året. Den tillåtna hastigheten för fordonskombinationen är 30 kilometer i timmen. Själv har mannen i förhör sagt att han kört något för fort men inte i 100 kilometer i timmen.

Mannen har erkänt vårdslöshet i trafik av normalgraden och uppgett att han säkrat båten med spännband men att dessa måste ha lossnat utan att han märkte det.

Tingsrätten anser dock att mannen varit grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och dömer honom därför för grov vårdslöshet i trafik. Domen blir villkorlig dom med samhällstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.