Jesper Svensson. Foto: Bildbyrån

Vimmerbybowlaren säkrade medalj i VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för VM-semifinal i tremanna-bowling i Hongkong. Jesper Svensson från Vimmerby var med och säkrade en medaljplats.

Semifinalplatsen innebär att Sverige, som ställer upp med Team Pergamon-trion Mattias Wetterberg, Jesper Svensson och Martin Larsen, har säkrat sin första medalj i disciplinen sedan 1995.

Platsen säkrades i kavaj, men i en nervös sådan

Svenskarna stod på läktaren och beskådade den sista serien i kvalet, där flera nationer hade chansen att snuva Sverige på en semifinalbiljett. Men varken Kanada, Italien eller Thailand lyckades, och Sverige slutade därmed trea i kvalserien. Det ger ett semifinalmöte mot Indonesien på måndag.

”Det kommer vara fantastiskt kul. Men det är fortfarande jobb kvar att göra. Det är bara guld som gäller”, säger Mattias Wetterberg i ett pressmeddelande från svenska bowlingförbundet.

Jesper Svensson från Vimmerby är känd inom bowlingvärlden för sin karaktäristiska dubbelhandsfattning av bowlingklotet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.