Det har gått några dagar sedan en kvinna mördades utanför Viorica Cojocarius hem. Varje dag kämpar hon sig ut för att vattna blommorna på minnesplatsen. Foto: SVT

Viorica, 88, vattnar den mördade kvinnans blommor varje dag: ”Så de håller sig vackra”

Uppdaterad
Publicerad

Dagarna efter mordet på en kvinna i centrala Alvesta har känslan av otrygghet ökat, enligt polisen. En av dem som har påverkats är 88-åriga Viorica Cojocariu, som håller liv i minnesplatsen utanför sitt lägenhetsfönster.

– Efter händelsen ökar polisen sin närvaro för att allmänheten ska se en polis oftare. Detta ska göra att man känner sig lite tryggare, säger Ola Severinsson, kommunpolis i Alvesta.

Har ni upplevt att det finns en ökad otrygghet?

– Utan tvekan har vi upplevt det. Det är många som framför allt är oroliga över situationen i Alvesta.

Just närvaron av poliser i kommunen har hamnat i fokus – polishuset ligger bara några minuters promenadväg från mordplatsen – läs mer om det här.

Under veckan pratade SVT Nyheter Småland med flera Alvestabor om hur mordet påverkat dem och bilden är delad. Vissa känner en stark oro, och vill inte intervjuas inför kameran – andra känner sig trygga.

Hör Alvestaborna själva berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.