Matchen mellan Vipers och JIK fick ett tråkigt efterspel

Vipers i extrainkallat möte efter homofob kommentar från spelare

Uppdaterad
Publicerad

Efter söndagens innebandymatch mellan Växjö Vipers och Jönköpings innebandyklubb ska en Vipersspelare ha fällt en homofob kommentar mot en Jönköpingsspelare. Klubbens ledning sitter just nu i ett extrainsatt styrelsemöte där de diskuterar hur klubben ska agera.

Stefan Angeskog är klubbchef i Vipers och är uppenbart skakad av det som JIK-spelaren Otto Weidman beskrivit i sociala medier om vad som hände i slutet av matchen mot Växjö.

På twitter skriver Weidman bland annat:  Under matchens slut blir jag rappad av en Växjöspelare som sedan säger till mig: ”jag hörde att din bror var bög, fy fan vad hemskt”.

”Måste ta vårt ansvar”

Hur klubben ska hantera frågan diskuteras under ett möte under måndagsförmiddagen. Det är ännu oklart vad det inträffade kan få för konsekvenser för den enskilda spelaren som uttalat orden.

– Vi måste ta vårt ansvar. Vi har pratat med alla inblandade. Det här handlar inte om att straffa utan om att lyfta frågan, säger Stefan Angeskog till SVT Nyheter Småland.

Klubben tar avstånd

På sin hemsida skriver klubben att de tar avstånd från all diskriminering och att idrotten ska vara en arena för alla.

– Man har sina policydokument och sina värdegrunder. Men hur jobbar vi aktivt för att det ska genomsyra organisationen? Det är egentligen det viktigaste, säger Stefan Angeskog.

Företrädare för Jönköpings innebandyklubb säger att det pågår en dialog lagen emellan.

– Vi har en bra dialog med Växjö för hur vi ska hantera det här internt, säger Peter Lundblad, vice ordförande.

Matchen slutade 13-8 till Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet