Volvo i Braås igång igen efter coronastoppet

Publicerad

De anställda på Volvo i Braås är nu tillbaka på jobbet igen efter att ha varit permitterade sedan den 20 mars, på grund av coronapandemin.

Volvo kommer nu gradvis starta sin produktion av dumprar igen och på måndagen var merparten av de anställda tillbaka på jobbet.

Enligt företrädare för företaget är Volvo och facket överens om ett avtal som från och med nu och fram till den 22 september innebär 40 procent arbete och 60 procent ledighet för de anställda i Braås.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Ingen av de anställda som SVT Nyheter Småland under måndagen talat med utanför fabriken i Braås har velat bli intervjuade om återgången till arbete. Även facket har avböjt att lämna några kommentarer.

I klippet ovan berättar Claes Eliasson, ansvarig för medierelationer på Volvos huvudkontor, varför företaget nu tar steget att starta produktionen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet