Johnny Werlöf, ordförande för Vänsterpartiet i Växjö tycker att partiets besked till Stefan Lövfen (S) är rimligt. Foto: Privat/SVT

Werlöv (V): ”Vi har visat att vi inte lägger oss platt”

Uppdaterad
Publicerad

Ordförande för Vänsterpartiet i Växjö tycker att det var ett rimligt besked som partiledare Jonas Sjöstedt gav under onsdagsförmiddagen.

Det parlamentariska läget och Stefan Löfvens löfte om inflytande gör att Johnny Werlöv (V) är nöjd med dagens besked.

– Det var ett rimligt besked med tanke på det parlamentariska läget. Vi kan inte tro att vi kan lägga fram en budget själva och alternativet hade varit att släppa fram en borgerlig regering med stöd och SD, säger Johnny Werlöv.

Växjö

Tycker du att ni kommer att få politiskt inflytande under kommande mandatperiod?

– Jag litar på vad Löfven säger och jag tror han är en hederlig karl.

Vad tycker era väljare om detta besked tror du?

– Jag tror att majoriteten av våra väljare är nöjda med det här. Jag tror att folk i allmänhet vill ha en regering på plats och vi har visat att vi inte lägger oss platt för den här överenskommelsen som S och Mp ingått med C och L. Så det är ett rimligt besked som vår partiledare gav idag, säger Johnny Werlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet