Till vänster i bild står huvudrollsinnehavarna i Katedralskolans uppsättning av West Side Story Elliot Allain och Selma Svan. Till höger i bild det fruktade Sharksgänget. Foto: SVT

Efter förra årets succé – nu närmar sig premiären av West side story

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det premiär för esteterna på Katedralskolans uppsättning av West Side Story, och precis som förra årets succéuppsättning av Bröderna Lejonhjärta har man även denna gång samarbetat med Regionteatern Kronoberg Blekinge.

Katedralskolan estetiska program i Växjö har satt upp olika musikaler under flera år men det är först under de senaste åren man kommit att samarbeta med Regionteatern.

– Ungdomarna står på scenen och allt runt omkring sköts professionellt av Regionteatern. Det professionella möter det som professionellt skall bli kan man säga, säger årets regissör som är inhyrd från Regionsteatern.

Växjö

Nervöst inför premiären

På lördag är det premiär för årets musikaluppsättning West Side Story i Katedralskolans aula som man arbetat med sen september förra året. Man får inte vara för bekväm i sin estetinriktning för här krävs det av de flesta i ensemblen att man levererar allt från sång, dans och skådespeleri.

– Vi sjunger en hel del, det är väl det som är mest nervöst för min del i allafall, säger Selma Svan som går inriktning teater på estetprogrammet och spelar en utav huvudrollerna i musikalen.   

I klippet ovan kan du se intervjuer med skådespelarna och regisören av Katedralskolans uppsättning av West Side Story.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet