Monica Widnemark (S), kommunalråd i Lessebo kommun. Foto: SVT

Widnemark: ”Förstår att man gör så här”

Uppdaterad
Publicerad

Lessebos kommunalråd Monica Widnemark (S), säger till SVT Nyheter Småland att hon förstår att Torsten Jansson har anlitat vaktbolag.

Det var under måndagen som New Wave Groups vd Torsten Jansson i ett inlägg i sociala medier avslöjade att han anlitat ett vaktbolag som ska patrullera i Kosta dygnet runt. Den första vakten ska enligt inlägget redan vara på plats.

Monica Widnemark som är kommunalråd i Lessebo kommun säger att kommunen inte hade fått någon information på förhand om att Torsten Jansson tagit det här initiativet.

– Det är jättetråkigt att det ska behövas, men jag vet att han har haft en del stölder och annat där så jag kan förstå bakgrunden, säger hon till SVT Nyheter Småland.

”Invånarna upplever att de bor i ett tryggt samhälle”

Men hur ser ni på risken att sådant här initiativ ger en känsla av att det är mer otryggt än det faktiskt är?

– Jo, så kan det ju bli, men samtidigt, vi känner ju inte att vi har några poliser här. I kommunhuset hyr polisen ett rum men det är aldrig någon där. Och hur många vaktbolag finns det inte inne i Växjö som patrullerar hela tiden?

Monica Widnemark tillägger senare via mejl att medborgarundersökningar och medborgardialoger visar att invånarna i Kosta upplever att de bor i ett tryggt samhälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.