Oscarsgymnasiet i Oskarshamn Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Ytterligare två anhållna för mordförsök vid skola

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer, en 15-åring och en 17-åring, anhölls idag misstänkta för mordförsöket utanför en skola i Oskarshamn på torsdagen. Sedan tidigare sitter en annan 17-åring anhållen.

De två pojkarna anhölls under fredagseftermiddagen och är, liksom den tidigare anhållne 17-åringen, på sannolika skäl misstänkta för mordförsök på 18-åringen. Han hittades med skärskador utanför skolan och fick uppsöka sjukhusvård, men ska ha skadats lindrigt.

Misshandelsanmälan från i måndags

Samtliga av de inblandade i händelsen utanför Oscarsgymnasiet på torsdagen förekommer i en annan polisanmälan gällande en misshandel utanför skolan som ska ha skett i måndags.

Oskarshamn

– Det finns en anmälan från i måndags om en misshandel mellan de inblandade personerna, det vi ska göra nu är att lägga pusselbitarna om vad som orsakat detta, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Går på skolan

Åklagaren Magnus Argus har tidigare sagt till SVT att den skadade 18-åringen och den anhållna 17-åringen båda är elever på skolan. Huruvida de andra två anhållna pojkarna också går där är oklart.

Polisen gick tidigt ut med vädjan om att få in vittnesuppgifter från platsen.

– Vi utesluter inte att fler personer kan vara inblandade, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet