Trettio meter tårta serverades på Politikertorget när Pingstkyrkan i Södertälje firade 100 år med kalas. Foto: Tommy Bergman/SVT

Kalas med 30 meter tårta i centrum – Pingstkyrkan firade 100 år

Uppdaterad
Publicerad

Pingstkyrkan i Södertälje fyller 100 år och det firade man med att bjuda Södertäljeborna på en 30 meter lång tårta. Södertälje är en religiös stad där de olika kyrkorna kommer bra överens, säger pastor Andreas Ardenfors och därför vill man gärna fira den stora födelsedagen med andra än de egna församlingsmedlemmarna.

Pingstkyrkan i Södertälje höll sitt första årsmöte för 100 år sedan, enligt församlingen. I dag har man runt 350 medlemmar men når ut till betydligt fler.

– Vi hoppas att vårt arbete ska fortsätta att beröra människor, inte minst vårt sociala arbete. Både på vårt sociala center och på Lp-Ria i Järna hjälper vi utsatta familjer och enskilda, och det känns som att vi har ett gott förtroende bland många människor, säger Andreas Ardenfors.

Se och hör mer från kalaset i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.