Totalt 44 polska brandbilar kommer att göra ett stopp i Södertälje på lördagseftermiddagen. Foto: Anna Hållams / TT

100-tal polska brandmän bjuds på fika i Södertälje

Publicerad

När de 44 polska brandbilarna som hjälpt till med att släcka bränder i Sverige, ska resa hemåt, gör de ett stopp i Södertälje. Här har kommunen ordnat med fika och upplåtit mark där bilarna ska tankas.

Det är totalt 110 polska brandmän som kommer att göra ett stopp i Södertälje på lördagseftermiddagen innan den fortsatta resan mot Ystad, Trelleborg, där de ska ta sig hem till Polen med båt. Det skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Kommunen har ordnat så att samtliga 44 brandbilar kan ställas upp på en parkeringsyta i Almnäs. Här kommer bilarna tankas med diesel från Försvarsmakten.

– Självklart ställer vi upp när de har gjort en sådan insats för Sverige. Vi har nu också ordnat så att vi kan dela ut fika, kaffe, bullar och frukt till de dryga hundratalet brandsoldater när de kommer hit, säger Klas Wallin på samhällsbyggnadskontoret, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet