Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera skjutningar på kort tid i Södertälje Foto: SVT/Blåljusbilder

17-åring häktas för grovt vapenbrott – kopplas till gängkonflikten

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen häktades en 17-årig Södertäljebo misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt LT.se har 17-åringen kopplingar till den pågående gängkonflikten i Södertälje.

Ytterligare fyra personer greps i samband med en fordonskontroll på tisdagskvällen, samtliga misstänka för grovt vapenbrott.

Det var på natten till i lördags som en 17-åring greps i Mariekäll i Södertälje misstänkt för grovt vapenbrott. Fem timmar senare sker anhållan på sannolika skäl och nu har personen häktats.

17-åringen är tidigare dömd för ringa narkotikabrott, penningtvätt, misshandel och rån.

Våldsspiralen i Södertälje

Fyra gripna efter vapentillslag

På tisdagskvällen gjorde polisen ett vapentillslag i samband med en fordonskontroll i Södertälje. Fyra personer greps då och samtliga har anhållits misstänka för grovt vapenbrott. Polisen är i övrigt förtegen om det fallet.

– Vilken typ av vapen som beslagtagits kan jag inte kommentera, men det rör sig om grovt vapenbrott, säger Susanna Rinaldo, presstalesperson på Stockholmpolisen.

Efter fem skjutningar och tre döda under två veckor i oktober satte polisen in massiva extra resurser i både yttre och inre tjänst i Södertälje. Tidigare insatsledaren för Toresatsningarna mot gängen Gunnar Appelgren är också tillbaka i Södertälje för att stärka upp kompetensen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Aida Arslanovic: ”Spelplanen har helt förrändrats inom nätverket” Foto: Maja Flygt/SVT

Hör SVT:s reporter om det eskaledare våldet i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet