Misstänkt kokainförsäljning i Ronna – se polisens spaningsbilder

Publicerad

Vid minst 48 tillfällen misstänks den 21-årige mannen ha sålt kokain i främst Ronna. Enligt åtalet och förundersökningen ska försäljningen ha varit yrkesmässig.

SVT Nyheter Södertälje har tidigare berättat att polisen beslagtar allt mer kokain i Södertälje. Drogen är dyr och brukar kosta runt 800 till 1 000 kronor per gram beroende på kvalité. Vid husrannsakan hos 21-åringen hittade polisen cirka 70 gram kokain i ett ventlationsutrymme.

När mannen greps hade han två mobiltelefoner på sig, som polisen menar har haft olika syften, en för försäljning av narkotika och en för privat användning.

Polisen har samlat ett flertal sms- och telefonkonversationer från telefonen som mannen ska ha använt till försäljning, bland annat när en köpare vill stämma möte med 21-åringen.

Åtalad 21-åring: Som vanligt, en vit trea?

Köpare: Ja bror, jag är där snart.

Mannen själv nekar till brott.

”Fortsatt god tillgång”

Enligt Magnus Köhler, polisinspektör i Södertälje och ansvarig för polisens särskilda insats Mareld, är tillgången på kokain fortsatt stor i Södertälje.

– Vi ser inga tecken på att det kommer att ändras i närtid, men det skenar inte heller. Det ligger någorlunda stabilt men på en hög nivå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer