Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
300 betongbilar per dygn – då stängs trafiken över slussen av Foto: SVT/Fredrik Gustavell

300 betongbilar per dygn – då stängs trafiken över slussen av

Uppdaterad
Publicerad

Under två helger i november kommer slussbron stängas av för bil- och båttrafik från fredag kväll till söndag kväll. Anledningen är att 300 betongbilar kommer med leveranser till gjutningen av de nya slussportarna.

Den geotekniska delen med markförberedelser, spontning och annat är över. Det innebär troligtvis mindre oväsen för Södertäljeborna och mindre risk för förseningar i projektet. Men i stället kommer ett stort antal betongbilar till gjutningen av de nya slussportarna att ställa till problem. Periodvis kommer 300 lastbilar per dygn att passera och då kommer man tvingas stänga av slussbron för biltrafik tillfälligt.

– Rent logistiskt är det en utmaning att få plats med så många betongbilar på en så liten yta där det är relativt kritiskt för Södertäljeborna att ta sig över. Vi måste definitivt göra en så noggrann plan som möjligt för att påverka Södertäljeborna så lite som möjligt, säger Joar Skott på Sjöfartsverket.

Kommer det bli mer avgaser i centrala Södertälje också?

– Det kommer det säkert innebära. Vi vill ju att våra leverantörer använder så miljövänliga bilar som möjligt, men någon exakt siffra kan jag inte ge.

Se Joar Skott berätta mer om gjutningen, betongstransporterna och avstängningen av Slussgatan i videon ovan.

Då stängs slussgatan av för biltrafik i november

Visa

Fredag 8/11 kl. 23.00-mån 11/11 kl. 00.00

Fredag 15/11 kl. 23.00-mån 18/11 kl. 00.00

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slussbygget i Södertälje

Mer i ämnet