Foto: Håkan Hjelm/Privat

300 passagerare fick evakueras efter tågstrul

Uppdaterad
Publicerad

300 passagerare har fått evakueras från ett tåg på väg från Stockholm till Malmö efter ett fordonsfel som gjorde att tåget blev stillastående mellan Järna och Mölnbo. Felet har under fredagskvällen haft stor påverkan på övrig tågtrafik.

Felet på tåget uppstod vid 17-tiden på fredagen. Ett nytt tåg skickades från Södertälje och ankomst i Malmö beräknades bli ungefär tre timmar senare än planerat.

Övrig tågtrafik mellan Stockholm Central och Katrineholm, Göteborg, Malmö och Karlstad, i båda riktningarna, påverkades av förseningar eftersom endast ett spår kunde användas tills det trasiga tåget hade flyttats. Det beräknades vara klart innan klockan 22.

En resenär som SVT pratat med skulle ha tagit tåget från Stockholm till Katrineholm klockan 17.22.

– Avgångstiden flyttas fram gång på gång. Alla inklusive tågpersonalen är förvirrade och väntar på att komma iväg, säger Håkan Hjelm.

Strax efter klockan 21 lämnade hans tåg perrongen.

SJ bekräftar att det finns tåg som har haft mer än tre timmars förseningar men att det funnits andra tåg som resenärerna har kunnat ta istället.

– Trafiken har inte varit helt inställd. Vi har haft personal och kundvärdar på plats under kvällen som informerat, säger Anders Edgren på SJ:s pressjour. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer