Foto: Tomas Oneborg//Marc Femenia/ TT

36 övervakningskameror sätts upp i Södertälje

Publicerad

För att motverka otrygghet och kriminalitet i några av Stockholms läns mest utsatta områden har polisen dragit igång ”Initiativ Mareld”. Som ett steg i arbetet sätts nu flera övervakningskameror upp i Södertälje.

Kamerorna ska förstärka polisens arbete på särskilt utsatta platser i Södertälje, det skriver Länstidningen. Tillsammans med kommun och fastighetsägare så har flera lämpliga platser valts ut. Ronna, Lina, Geneta, Hovsjö, Saltskog och Brunnsäng är några exempel.

– I Järva har brottsuppklarningen förbättrats, det finns konkreta exempel på att man klarat upp olika brott. Vi hoppas att kamerorna även ska underlätta för oss att klara upp brott men förhoppningsvis att det ska förhindra brott helt och hållet, säger Mikael Alfredsson till Länstidningen.

Till årsskiftet hoppas polisen att kamerorna ska finnas på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.