I den dömda mannes båt hittades flera ölburkar. Foto: Polisen

Tre män blev påkörda av båt – Södertäljebo döms för grovt sjöfylleri

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man i Södertälje ska i hög hastighet ha styrt sin fritidsbåt rätt in i en stillastående båt. Tre män skadades i krocken och nu döms mannen för grovt sjöfylleri och vållande till kroppskada.

Olyckan inträffade i fjol. Fyra män var ute med sin båt när de fick problem med motorn så de bestämde sig för att kasta ankar och kalla på assistans.

Plötsligt noterade de att en båt kom farande i hög hastighet i riktning mot dem. Enligt förundersökningen ska männen ha ställt sig upp och skrikit och viftat för att få kontakt med föraren men utan respons. En av männen hoppade i vattnet före kollisionen medan de tre andra var kvar. Krocken var så hård att flera uppger att de flög iväg och hamnade i vattnet efteråt.

37-åringen från Södertälje erkänner grovt sjöfylleri, han har i förhör berättar han att han mådde dåligt då han vid det aktuella tillfället precis avslutat ett längre förhållande.

Han döms till fängelse i fyra månader samt skadestånd på strax över 120 000 kronor för reparation av båten, förstörda mobiltelefoner samt skada och värk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.