Foto: Polisen

65 kilo cannabis hittades i lägenhet i Södertälje – tre män döms till fängelse

Publicerad

Tre män, en från Södertälje och två från Nyköping döms för att ha sålt stora mängder narkotika från en lägenhet i Södertälje. En av männen döms till sex år och fyra månaders fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. De andra två döms till fängelse och utvisning.

Det var i fjol som polisen fick upp ögonen för männen. Vid två husrannsakningar, en i Södertälje och en i Skärholmen, hittade polisen totalt 65 kilo cannabis, 847 gram amfetamin och 300,14 gram kokain. Även digitalvågar, oanvända kuvert, vakuumpåsar och lamineringsmaskin hittades.

Enligt domen ska lägenheten i Södertälje ha fungerat som distributionscentral medan narkotikaförsäljningen ska ha bedrivits på Darknet. Polisen påträffade även en dator med listor som tros vara förteckningar över vad som sålts och hur mycket.

Döms till fängelsestraff

28-åringen har erkänt att han förvarat och sålt en del av narkotikan som hittats men han uppger att han handlat i nöd. Enligt mannen hade han hamnat i händerna på kriminella då han, genom sitt spelmissbruk, lånat pengar av fel personer. Han döms till det längsta fängelsestraffet, sex år och fyra månader för synnerligen grovt narkotikabrot.

En 33-årig man döms för samma brott men påföljden blir 6 års fängelse och utvisning. Den sista personen, en 30-åring får fängelse 4 år och 10 månader samt utvisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer