Foto: SVT

Åklagare vill se långa fängelsestraff i våldtäktsmål

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen startade rättegången mot de två män som åtalats för grov våldtäkt mot en kvinna på ett hotell i Södertälje. Händelsen ska ha inträffat på Scandic Skogshöjd.

Det var under småtimmarna mot söndagen den 3 september som en kvinna slog larm till polisen om att hon utsatts för våldtäkt av två män.

Männen ska tillsammans, och med våld, ha turats om att förgripa sig på kvinnan. De misstänkta männen är 23 och 32 år gamla, och häktades några dagar efter anmälningen.

Minst fyra år

Nu är fallet upp i tingsrätten och kammaråklagaren Åsa Ideström vill se minst fyra års fängelse för den ene mannen och fem år för den andre mannen.

– Grov våldtäkt ger minst fyra år i fängelse, och jag yrkar på långa fängelsestraff. De har förgripit sig på målsäganden tillsammans, säger hon till SVT.

– Den andre mannen har även dessförinnan själv utfört en våldtäkt på målsäganden, påstår jag.

Kände inte varandra

Per Larsson är försvarsadvokat för en av de misstänkta männen i målet:

– Min klient påstår att det har skett helt frivilligt, och i en del av händelseförloppet har det inte skett något sexuellt överhuvudtaget.

Kände de olika parterna varandra?

– Nej, de träffades ute på krogen.

Båda de åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.