Salems allianspartier presenterar ramförslag för ekonomin 2019-2021. Foto: TT/SVT

Alliansen i Salem fokuserar på lärarna i ekonomiskt ramförslag

Publicerad

Samtliga allianspartier i Salems kommun har presenterat ett förslag för hur kommunen ska spendera sina pengar åren 2019 till 2021 och störst fokus läggs på skolan. Bland annat ska det så kallade lärarlönelyftet bli permanent.

Lärarlönelyftet är Skolverkets nationella satsning, och i det ekonomiska förslaget skriver man att kommunen ska skjuta till pengar om den stora satsningen inte blir permanent.

Andra delar av ramförslaget är oförändrad skatt under perioden, investeringen i Fågelsångens skola, genomförandet av nya bostäder i Rönninge och Salems centrum, nya parkeringsytor och att förbättra existerande köpcentrum.

Oppositionen: ”Det kommer bli tufft”

Oppositionen menar att de satsningar och investeringar som planeras är bra, men anser att den låga skatteintäkten kommer göra att låneskulden kommer att öka.

– Redan när de sänkte skatten för ett par år sedan sa vi att vi egentligen behöver spara in de pengarna till alla framtida investeringar i bostäder och så vidare, så det kommer bli tufft framåt, säger Arne Närström (S), oppositionsrådet.

Dessutom vill de se att man sänker avgifterna på kulturskolan och att man sätter igång med att bygga den nya idrottsplatsen som man köpte mark till vid Lövhagen.

Budgeten ska tas upp i kommunfullmäktige den 14 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer