Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amadeus Hallström har tidigare lett lovsång i kyrkan och men att han har sin uppväxt i frikyrkan att tacka för sin scenvana. Foto: SVT

Amadeus från Södertälje lämnade bibelskolan – för att söka till Idol

Uppdaterad
Publicerad

Amadeus Hallström är 19-åringen från Södertälje som gick från bibelskola till att stå på scen och sjunga framför publik i musiktävlingen Idol. Trots lovord från juryn räckte inte hans sång ända fram och på fredagen tog idolresan slut.

Under onsdagen uppträdde några av deltagarna i tävlingen i Kungsträdgården i Stockholm i hopp om att att knipa en av åtråvärda platserna till fredagens kvalfinal. Tittarrösterna räckte dock inte till att skicka Amadeus vidare, och framförandet blev hans sista i tävlingen.

– Nu ska jag åka hem till min familj i mitt fina Södertälje och ska bara omge mig med kärlek, säger han när SVT träffar honom på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.