Det var i juni 2010 som en man mördades på Oasen i Södertälje. Foto: TT

Mannen mördades – anhöriga nekas ersättning

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 1 juli 2010 som bröderna Moussa sköts till döds på spelklubben Oasen i Södertälje, nu nekas familjen till en av dem statlig ersättning.

Barnet och sambon till en av de mördade bröderna Moussa har sökt brottsskadeersättning hos Brottsoffermyndigheten. Det är en statlig ersättning som kan betalas ut om den som utsatts för brott inte fått full ersättning på annat håll. Familjen har tidigare nekats statligersättning. Beslutet motiverades då med att mannen själv utsatt sig för risk när han haft samröre med den kriminell verksamhet i form av den illegala spelverksamheten som bedrevs på Oasen.

Nekas ersättning

Barnet och sambon har yrkat på att mordet skedde under avrättningsliknande former och att det var relaterat till den mördades bror, inte direkt till den mördade. Därför menar de att mordet var orelaterat till att deras anhöriga befann sig på spelklubben.

Södertäljenätverket

Beslutet överklagades till Nämnden för brottsskadeersättning, som nu slår fast beslutet: varken barnet eller sambon till den mördade mannen får någon ersättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljenätverket

Mer i ämnet