Foto: SVT

Hon testar hemmaretreat i coronatider – lämnar familjen och stänger in sig i ett rum

Uppdaterad
Publicerad

Går det att delta i en yogaretreat mitt under en pandemi? I takt med coronavirusets spridning provar allt fler företag att lägga ut sina tjänster på nätet. Ett Nykvarnsföretag erbjuder nu retreat via nätet, vilket lockade Anna Karlsson i Strängnäs. Under hela lördagen stänger hon in sig i ett rum i hemmet, och SVT gjorde ett digitalt besök för att få tips om hur man kommer i nedvarvningsstämning.

Många företag har drabbats hårt av pandemins framfart. Sedan i våras har Nykvarnsföretaget Larssons lada, som anordnar event och kafé, varit tvungna att avboka nästan alla sina tillställningar. Enligt vd Malin Sydne var det efter ytterligare en avbokning som tanken på ett hemmaretreat dök upp.

– Vi började fundera på hur kan vi göra det här annorlunda. Det är första gången vi testar hemmaretreat, men intresset har varit oväntat stort, berättar hon.

Spela videon ovan för att se hur det ser ut på Anna Karlssons hemmaretreat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet