Anstaltschef Mats Ehn. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Anstalten Hall får bakläxa av Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad
Anstalten Hall får nu bakläxa av Arbetsmiljöverket efter en inspektion. Orsaken är att en allvarlig händelse med fysiskt våld inte hade utretts när arbetsplatsen inspekterades.

Det var i juni som Arbetsmiljöverket genomförde inspektionen där flera brister pekades ut. Myndigheten menar att Kriminalvården inte utrett omständigheterna kring en händelse med fysiskt våld.

Men enligt Hall hade en utredning påbörjats när Arbetsmiljöverket var på besök, den var dock inte färdigställd vid tidpunkten.

– Det handlar om en incident där en intagen inte mådde så bra. Han hade en mössa på sig som han inte fick ha. När personalen skulle ta den ifrån honom blev han arg och det uppstod bråk. En i personalen fick då skador på revbenen, säger Mats Ehn, anstaltschef.

Vill se tydlig information

Utöver den händelsen får Hall även kritik för att det inte finns tydlig information kring var utrustning för första hjälpen finns, vilka personer som kan ge första hjälpen, samt telefonnummer till utryckningsfordon med mera.

– Allt sådant finns ju, men vi har andra rutiner. Det är vakthavande som tillkallar polis och räddningstjänst, inte avdelningspersonalen, säger Mats Ehn.

Nu ska Hall svara Arbetsmiljöverket senast den 2 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer