Lyssna på repetionerna inför konserten och hör Addo Rhawi sjunga. Foto: TT/SVT

Legendarisk assyrisk rockartist hyllas med konsert

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det dags för konsert i Södertälje, men det är ingen vanlig julspelning som väntar. Istället blir det assyrisk rock.

Spelningen kommer hålla till på Assyriska kulturhuset och är framförallt en hyllning till artisten Addo Rhawi.

– Addo är en assyrisk artist med en 40-årig karriär bakom sig. Han har, med sitt nytänkande alltid varit lite före sin tid. Även med rockmusiken, säger konsertens initiativtagare Josef Cacan.

Ovanlig kombination

Att kombinera assyrisk musik med rock är väldigt sällsynt, menar Josef Cacan.

– Man har inte riktigt presenterat rockmusiken förut genom att spela det på bröllop, fester eller så. Därför har den här musiken aldrig presenteras live förut.

Förutom Addo själv så kommer också tre gästartister vara med och tolka hans låtar på söndag. Det är Fadi Karat, Bashar Yohanon och Pascal Bachir.

– Det känns jättekul att få vara med och få hedra vår stora sångare Addo Rhawi, säger Pascal Bachir.

Chockad och smickrad

För Addo är det första gången som hans låtar spelas upp inför publik.

Vad tänkte du när du fick höra att de ville göra en hyllningskonsert?

– Jag blev ju chockad. Jag tänkte först att det vara var kul att de kom ihåg att jag fanns och har gjort saker för den assyriska musiken. Det känns fantastiskt och det är smickrande så det bara skriker om det, säger Addo Rhawis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.