Assyriska sparkar sin tränare Fredrik Samuelsson

Publicerad

Superettanlaget sparkar tränare Fredrik Samuelsson, det är den andra på kort tid som har fått gå. – Jag är besviken och förvånad, säger Samuelsson.

Han tog över klubben i maj, när tränare Tor-Arne Fredheim sparkades efter sex förluster på sju matcher. Samuelsson, som är fostrad i klubben och har varit spelare och tränare i den i 25 år, var då assisterande tränare, och nu blir det alltså hans tur att kliva åt sidan.

– Klubben har varit känd för att sparka tränare och det är ett strukturellt problem. Nu vill jag lämna föreningen i lugn och ro och jag håller alla tummar jag kan för att laget ska hålla sig kvar i superettan, säger han. 

När fick du beskedet?

– Jag fick det i går och jag känner mig besviken och förvånad. Jag var övertygad om att jag skulle kunna vända det här.

Varför blev du sparkad?

– Jag har inte fått någon förklaring till det.

Hur känns det?

– Det behöver jag inte ha, jag är inte så intresserad av att lyssna på det. När jag fick beskedet packade jag väskorna och lämnade så fort jag kunde. Jag antar att det beror på bristande resultat.

Beror de dåliga resultaten på dig?

– Det är en bra fråga, det finns flera olika orsaker, men det är ju lättare att ersätta en tränare än ett helt lag eller en hel styrelse.

Inom de närmsta dagarna kommer Assyriska att offentliggöra den nya tränarlösningen. Laget ligger just nu näst sist i superettan på 21 poäng och dessutom brottas klubben med stora ekonomiska problem.

SVT Nyheter Södertälje har utan resultat sökt Assyriskas ordförande Sargon Demirdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer