Foto: TT arkivbild

Astra Zeneca arbetar med tryckproblem

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens strömavbrott i Södertälje och Astra Zeneca fick utrymmas på grund av högt tryck i en tank, arbetar företaget med att minska trycket i behållaren – något som kan ge lukt i området.

Astra Zeneca arbetar under natten med att få det höga trycket ur systemet vid en av sina anläggningar i Södertälje, skriver företaget på sin sajt.

Gasen kommer att renas genom kolfilter innan den släpps ut, och det kan lukta lite men ”ingen miljöpåverkan väntas”, enligt företaget.

Målet är att den operativa verksamheten ska kunna starta under morgonen.

Läkemedelsföretaget utrymde lokalerna i Snäckviken, som ligger centralt i Södertälje, under onsdagen eftersom det fanns risk för läckage av farlig vätska ur en tank. Det ökade trycket upptäcktes efter ett strömavbrott som drabbade hela kommunen. Räddningstjänsten tillkallades i förebyggande syfte. Avspärrningarna togs bort under eftermiddagen.

Astra Zeneca i Södertälje utrymdes efter ett ökat tryck i en tank inne på fabriken som gjorde att farlig vätska riskerar läcka ut. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.