De två män som friades från misstankar om grov våldtäkt i tingsrätten dök inte upp vid första förhandlingsdagen i hovrätten. Foto: TT/SVT

Åtalade för grov våldtäkt på Skogshöjd dök inte upp

Publicerad

De två män som står åtalade för grov våldtäkt på en kvinna på hotell Skogshöjd i september 2017 infann sig inte när huvudförhandling i hovrätten skulle inledas under tisdagen.

De två männen, då 23 och 32 år gamla, frikändes i november 2017 vid Södertälje tingsrätt från misstankar om grov våldtäkt. Rätten menade då att den bevisning som fanns inte räckte för att styrka att en våldtäkt hade begåtts.

Den ene av männen dömdes att betala skadestånd till kvinnan då han ska ha fotograferat henne naken på hotellet.

Bor i Nederländerna

I december 2017 överklagade åklagare och målsägande domen till hovrätten. Huvudförhandlingen i hovrätten skulle inledas under tisdagen den 2 oktober, men fick ställas in – detta eftersom hovrätten inte har lyckats delge männen en kallelse till förhandling.

Från försvarets sida vill man inte kommentera huruvida man har haft kontakt med de båda männen.

– Hovrätten kommer begära rättslig hjälp från Holland, så att en delgivningsman där kan delge männen kallelse till en ny förhandling, skriver åklagare Åsa Ideström i ett mejl till SVT Nyheter Södertälje.

De båda männen är hemmahörande i Nederländerna och bodde på hotellet. De träffade kvinnan på krogen under kvällen och hon följde därefter med en av männen upp till deras rum där den misstänkta våldtäkten skulle ha skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.