Foto: SVT

Två politiker lämnar Realistpartiet

Publicerad

Realistpartiet blir nu av med två politiker som valt att lämna partiet. Avhopparna Aina Andersson och Ramona Grönberg väljer att stanna kvar på sina nämndplatser.

Aina Andersson, ordinarie ledamot i Järna kommundelsnämnd tagit beslutet att lämna partiet efter meningskiljaktigheter, vilket LT var först med att rapportera.

– Jag tycker det är konstigt att hon ska sitta i tre år fram till nästa mandatperiod och representera sig själv, säger Joakim Granberg, gruppledare för Realistpartiet till SVT.

Även Aina Anderssons dotter, Ramona Grönberg, ersättare i miljönämnden hoppar av.

Realistpartiet har uppmanat de båda att lämna sina uppdrag, vilket båda avhopparna avböjt till. De sitter nu kvar på sina platser som politiska vildar. Partiledare Joakim Granberg berättar för LT att de kommer skicka andra representanter till nämndmötena som ska agera åhörare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.