I en Facebook-publicering firade BB Södertälje sitt nya rekord. ”Vi hade ovanligt många snabba, okomplicerade förlossningar” förklarar chefbarnmorskan. Foto: Skärmdump.

Bebisrekord på Södertäljes BB

Publicerad

Förra veckan slog BB Södertälje rekord i barnafödande. Hela 13 bebisar fick se dagens ljus under samma dygn.

– Jag tvivlar på att vi någonsin har haft såhär många födslar, säger chefbarnmorskan Maria Hedström.

Den 14 juli 2017 verkar gå till historien som det datum då flest barn kom till världen på BB i Södertälje. 13 barn såg då dagens ljus.

– Jag tvivlar på att vi någonsin har haft såhär många födslar förut, säger Maria Hedström som är chefbarnmorska på BB Södertälje. Vi har ju gradvis ökat vår kapacitet.

I genomsnitt föds sju-åtta barn per dygn i Södertälje i sommar.

– Men just det här dygnet hade vi ovanligt många snabba, okomplicerade förlossningar, säger Maria Hedström.

Flest barn föds på sommaren

För tre år sedan föddes cirka 1.500 barn på BB Södertälje och i år räknar de med mellan 2.000 och 2.200 födslar.

Södertäljes BB har också nu under sommaren fått många hänvisningar från andra sjukhus. Ungefär hälften av det födande kvinnorna i Södertälje har hänvisats hit från andra håll.

– Och över huvud taget så föds flest barn på sommaren. Vilket är lite opraktiskt med tanke på att det är samma period som personalen behöver semester, säger Maria Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.