Kvinnan ska ha lurat till sig över hundratusen kronor genom att sälja konsertbiljetter och utlandsresor som inte funnits Foto: TT

Bedragare sålde falska biljetter – döms till skyddstillsyn

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen mot den kvinna som åtalats för att ha sålt falska konsertbiljetter och resor.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, dömdes redan 2016 för bedrägeri. Tidigare i år åtalades hon för nya bedrägeribrott, och i dag meddelade Södertälje tingsrätt domen för de nya fallen.

Döms till skyddstillsyn

Kvinnan har lurat till sig över hundratusen kronor genom att sälja konsertbiljetter och utlandsresor som inte funnits, vilket hon erkände under rättegången.

Nu dömer Södertälje tingsrätt kvinnan till skyddstillsyn med samhällstjänst 140 timmar. Om hon istället hade dömts till fängelse hade det inneburit sex månader i fängelse.

Kvinnan ska även betala skadestånd i varierande storlek till tjugo målsäganden runt om i landet. Hon ska även genomgå en behandling inom frivården som riktar sig mot personer som har risk för återfall.

– Hon accepterar domen. Hon har förstått att hon skulle bli dömd och glad att få chansen att gå vårdprogrammet istället för fängelse. Hon har insett att hon haft destruktivt beteende och hon har ändrat sin livsstil, säger Pia Björstrand, som är kvinnans advokat.

Parterna har nu tre veckor på sig att överklaga domen, SVT har sökt åklagaren utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.