Intagningen till Foto: SVT/Karin Fallenius

Beslutet fattat – intagningen till Wendela Hebbegymnasiet stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Trots protester från flera håll fattade utbildningsnämnden under torsdagskvällen beslut om att stoppa intagningen till Wendela Hebbegymnasiet.

Den politiska majoriteten har velat stoppa intagningen till Wendela Hebbegymnasiet då de anser att det är för få elever som söker.

– Vi har bestämt att tjänstemännen ska se över gymnasieskolans organisation och det är för lågt söktryck för att upprätthålla tillräckligt bra kvalitet i utbildningen, har kommunalrådet Elof Hansjons (S) sagt tidigare.

Oppositionen var kritisk till beslutet.

–  Jag har aldrig känt mig så här besviken. På flera plan, dels har jag jobbat som lärare, dels vet jag också hur mycket det här betyder för Södertälje. Att vi har ett starkt varumärke. Jag tycker att det är skittråkigt. Jättedåligt beslut, ogenomtänkt, säger Metin Hawsho (L) till LT.

”Vi anser att det är förhastat och ogenomtänkt. Vi är övertygade om att Wendela Hebbe-gymnasiet går att rädda med rätt åtgärder, det finns flertalet skolor som till exempel kombinerat övriga gymnasiella program med en estetisk inriktning och profil, något vi anser är värt att se över” skriver Christoffer Johansson (M) i en kommentar.

Skolornas utbud ska utredas

Utbildningsnämnden beslutade även att utbildningskontoret ska utreda de kommunala gymnasiernas programutbud. Under mötet gjordes ett tillägg i beslutssatserna om att utgångspunkten för utredningen är att den ska leda till att Södertälje kommun fortsätter med någon form av estetiskt program eller inriktning, skriver kommunen på sin webbsajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.