Johan Bråthen, biträdande rektor på Lina grundskola, säger att allt nu återgått till det normala. Foto: Lina grundskola

Biträdande rektor: ”Man blir förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

En hund attackerade två elever på en skolgård i Lina Grundskola i Södertälje på måndagsförmiddagen. Två elever fick föras till sjukhus och en privatperson låste in hunden i sin bil.

Det var på måndagsförmiddagen som elever på Lina Grundskola var ute på rast då en hund plötsligt kom springande in på skolgården och attackerade två av dem. Eleverna är i 11–12-års åldern.

– När hunden bet mot eleverna försökte rastvärdspersonalen med alla medel ta bort hunden. Man gör ju vad man kan för att få en hund som bitit sig fast att släppa. Sen tog de in de eleverna i bygganden och stängde dörrarna.

Låstes in i bil

Det var en privatperson, dock inte ägaren, som slutligen lyckades fånga in hunden i sin bil där den låstes in.

Johan Bråthen beskriver stämningen som något tumultartad, men har säger att allt nu har återgått till det normala. Barnen och föräldrarna är informerade, och rastverksamheten är igång som vanligt igen.

– Jag är glad över att personalen agerade så snabbt, säger han.

”Blir förbannad”

Det är första gången som det här inträffar.

– Man blir ju förbannad att folk låter sina hundar springa lösa såhär vid en skola, samtidigt har vi gjort vad vi kan i situationen, säger han.

Ska ni vidta några åtgärder, sätta upp staket eller så?

– Det är de som förvaltar och äger skolan som får avgöra vad man tycker om det vore en bra lösning, men jag tycker att det vore det. Men samtidigt handlar det ju i grund och botten om att man som medborgare måste hålla sin hund kopplad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer