Foto: Youtube

Här är bröllopsfesten i Södertälje som blev musikvideo

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan, på ett assyrisk-syrianskt bröllop i Södertälje, förvandlades bröllopsfesten till en musikvideo. SVT har träffat artisten Fadi Komo – som överraskade sin blivande fru.

Södertälje förknippas av många som bröllopsfesternas stad för sina stora och ofta, påkostade bröllop. Artisten Fadi Komo flyttade från Örebro till Stockholm för kärleken Petra, som vuxit upp i Södertälje. Trots att han själv upprätt på många bröllop så medger han att det var extra nervöst att greppa mikrofonen på sin egen fest.

– Det kom ett litet pirr innan när vi satt vid bordet. Jag hade gömt mikrofonen och hon visste inget, sen när vi gick upp på dansgolvet så visade jag mikrofonen och då fattade hon att något skulle hända, säger hobbyartisten Fadi Komo och skrattar till minnet.

Till vardags driver han en restaurang i Liljeholmen och på fritiden ägnar han sig åt musik.

Succé i sociala medier

Att framföra en låt på bröllopet hade han planerat sedan länge, men idén om en musikvideo växte fram tillsammans med fotografen.

– Musik är något jag brinner för. Och om man som sångare inte framför en låt till sin fru tror jag folk skulle undra varför, så det var lite ”ett måste”, men också självklart något jag ville. Den kommer finnas med resten av livet, mina barn och barnbarn kommer förhoppningsvis också kunna se den senare, säger han.

Låten handlar om Fadi Komos kärlek till Petra och den skrevs av en vän till honom. Fadi Komo berättar att videon fått över 200 000 visningar i sociala medier – på bara en vecka. Bland annat har folk från olika delar i världen börjat filma sig själva när de sjunger refrängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.