Foto: SVT

Buss 748 och 749 återgår till sin vanliga rutt – tidigare än väntat

Publicerad

Sedan oktober har pendlarlinjerna 748 och 749 tagit en omväg runt staden och inte stannat vid hållplatserna Polhemsgatan och Jovisgatan. En förändring som skulle vara tillfällig till och med i mitten av december. Men nu går bussarna tillbaka till ordinarie tabell redan nästa vecka.

– Beslutet grundar sig på att vi fått klartecken att Kattsvansen kommer att öppnas fredag den 8 november, säger Cecilia Smith Jonasson, trafikchef på bussbolaget Nobina.

Bussarna 748 och 749, som går mellan Södertälje och Liljeholmen, ändrade tidtabell på grund av vägarbeten.

– Vi befarade långa bilköer och framkomlighetsproblem. Men det visade sig att det inte blev som befarat, säger Claes Keisu, presskommunikatör på regionens trafikförvaltning, om varför bussarna kan börja köra som vanligt igen.

Många frågor om busslinjerna

För många pendlare innebar förändringen en försämring eftersom restiden blev längre och en del fick göra fler byten. Enligt Nobinas trafikchef har bolaget fått många frågor om busslinjernas omläggning.

– Vi strävar alltid efter att köra våra bussar enligt ordinarie sträckningar, säger Cecilia Smith Jonasson.

Från och med måndag börjar bussarna rulla på den vanliga sträckan igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer