Bussförare hotade slå kollega med trumpinnar – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför åtalas misstänkt för hot mot tjänsteman. Mannen ska under en ledig dag klivit på en buss vid Södertälje hamn och försökt tvinga föraren att köra iväg under dennes rast.

Händelsen inträffade på nyårsafton i fjol och ska delvis ha fångats på film. Männen jobbar på samma bolag men känner inte varandra och den aktuella dagen ska den lediga bussföraren i 60-årsåldern berättat att han tappat sin plånbok. Efter en stund, när chauffören stannat bussen vid Södertälje syd för en kvarts rast, ska den nu misstänkte mannen börjat skrika att denna ska köra iväg omgående.

När mannen i tjänst inte lyssnade, ska kollegan ha tagit fram trumppinnar och, enligt åtalet, skrikit ”jävla svartskalle”. Han ska även hotat med att sticka pinnarna i ögonen på mannen.

Nu åtalas han för hot mot tjänsteman. Målsägande har gjort anspråk på att få 5000 kronor i skadestånd för kränkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.