Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter förseningar och kritik – nu är centrumbygget i Nykvarn i full gång

Uppdaterad
Publicerad

Det är i Nykvarns mått mätt ett jätteprojekt som har försenats, stått still i flera år och kritiserats för att inte passa in i den gamla bruksorten utseendemässigt. Men efter många turer börjar nu Nykvarns nya centrum att ta form.

Projektet har pågått sedan 2015 och i tre år stod det helt still, men det var vid förra årsskiftet som byggföretaget Moby fick bygglov för etapperna. Nu är bygget i full gång och bland annat är kvarter sex klart, där inflyttning av 15 lägenheter väntas nästa månad. Enligt LT har intresset för de första lägenheterna varit stort, där över 200 personer personer hade anmält intresse.

– Bygget flyter på enligt plan, men när man bygger ett centrum är det många intressenter, så det finns nog en hel del överraskningar kvar, säger Viktor Ryd, vd på Moby.

Projektet har mött kritik

Många Nykvarnsbor har varit kritiska till förseninganra. Även kommunhuset som blev klart under 2021 och som är en del av projektet kritiserades då för att inte ha passat in med omgivningen och att ha byggts alldeles för nära den gamla byggnaden.

Hör mer i videon om hur det går med centrumbygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.