Jenny Andersson på Södertälje ridklubb, och clowner på 70-årsfirande. Foto: Privat

Cirkustema på Södertälje ridklubbs 70-årsjubileum

Publicerad

För 70 år sedan öppnade en liten ridskola i Södertälje, nu är det en av Sveriges största med många stora profiler. Det firas hela helgen och under lördagen bjuds det på cirkus.
– Ibland känns det som att vi jobbar på cirkus, därför tyckte vi att det var ett passande tema, säger Jenny Andersson på Södertälje ridklubb.

Klockan 16 på lördagseftermiddagen startar 70-årsfirandet på Södertälje ridklubb. Temat blir huvudsakligen cirkus och man har bland annat bjudit in en jonglör från välkända Cirkus Cirkör och kvällens konferencier är Suzanne Sjögren, känd från TV4 och Viasat.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk, att stadens medborgare hittar till oss, säger Jenny Andersson.

Stora profiler från Södertälje

Schemat är fullspäckat med shower och aktiviteter och man kommer även visa en tillbakablick på de 70 år som gått.

– Målet är att visa att vi har trevligt och roligt på vår klubb, att vi har funnits i 70 år och att vi hoppas på åtminstone 70 år till, säger Jenny Andersson.

Klubben har mycket att se fram emot och vara stolta över. Flera stora profiler kommer från klubben, exempelvis Pether Markne, som har tävlat i OS i dressyr, och som ska hålla olika aktiviteter på söndag. Nästa år ska man få hålla inomhus-SM i hoppning på klubben.

– En av anledningarna till att SM kommer till oss är för att Svenska Ridsportförbundet har förstått hur stort engagemanget är hos oss, säger hon.

Klubben har även haft motgångar

Men 70-årsperioden har inte bara varit trevlig och rolig. Ridklubben har även haft många motgångar, en av dem var för ett antal år sedan när klubben nästan köptes upp i syfte att drivas privat.

– Jag tror att nästan varenda medlem var på det årets årsmöte för att säga att så ska det inte gå till. Vi är en klubb som alla är välkomna till, säger Jenny Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer