Tv-producenten Robert Lindius och pizzabagaren Melad Tawadrous hittade nya möjligheter under coronakrisen. Foto: Samy Dahlman/SVT

Båda blev permitterade – startade företag

Uppdaterad
Publicerad

När coronapandemin slog till blev tv-producenten Robert Lindius och pizzabagaren Melad Tawadrous korttidspermitterade. Deras vägar möttes när Robert bestämt sig för att starta eget och nu är Melad pizzabagare på hans nyöppnade pizzacontainer.

Coronakrisen har slagit hårt mot företagare och antalet konkurser i Stockholms län har ökat i år jämfört med förra. Men samtidigt syns en ökning av antalet nystartade företag. 

Ett av dem är en så kallad pizzacontainer som nu bland annat finns i Södertälje. Kärleken till napolitanska pizzor fick Robert Lindius när han reste i sitt förra yrke som pilot. Och tur var väl att han träffade just Melad Tawadrous när han bestämde sig för att starta eget. Melad har nämligen bakat pizzor i Italien i 15 år.

I videon får du följa med till containern och höra mer om kärleken till pizza.

Fler konkurser i år men även fler nystartade företag

  • Antal konkurser i Stockholms län ökat med 28 procent i juli detta år jämfört med samma period förra året
  • De företag som har drabbats hårdast är konsultbolag, byggsektorn samt servicebranschen, framförallt restauranger
  • I hela landet har ökningen av antal konkurser under juli varit 5 procent jämfört med samma månad 2019

Källa: Syna

  • Antal nystartade företag i Stockholms län har ökat med åtta procent under juli månad i år jämfört med samma period 2019
  • Sedan årskiftet har antal nyregistrerade företag i hela landet också ökat med 8 procent jämfört med 2019
  • Under juli månad registrerades 1 323 nya företag i Stockholms län

Källa: Visma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.