Två 18-åringar var inblandade i en bilolycka. En av dem har avlidit. Foto: Andreas Liderfors/SVT

Dagen efter dödsolyckan – nu tänds ljus

Uppdaterad
Publicerad

Det var under tisdagskvällen som en bil körde in i en transformatorstation intill Ritorpsleden. Två personer, båda 18 år gamla, fördes akut till sjukhus där en av dem senare avled. Den andra personen vårdas fortfarande på sjukhus. Nu tänds ljus vid olycksplatsen för att hedra den omkomna.

Det var strax efter 20.00 som polisen fick larmet om att en bil hade kört in i en transformatorstation i Listonhill, vilket orsakade strömavbrott i vissa delar av Södertälje.

Två 18-åringar färdades i bilen och senare bekräftade polisen att en av dem har avlidit. Den andra personen är inlagd på sjukhus och polisen hade, under onsdagen, inga uppgifter om skadeläget.

Vid olycksplatsen tänds nu ljus från de förbipasserade och vissa har valt att lägga blommor där bilen körde in i väggarna.

Polisen har startat en utredning och upprättat en anmälan om vållande till annans död och vårdslöshet i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.