Anki Licke, Filip Örneholt och Nathalie Ranborn körde bil i Södertälje idag. Foto: Karin Fallenius/SVT

Det här tycker centrumbesökarna om gratis parkering

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag, fredag, kan bilister parkera kostnadsfritt en timme  på vissa håll i centrum och inom ett par veckor kommer man även kunna parkera gratis på tre till parkeringar. Syftet är att främja handeln. SVT har pratat med centrumbesökare om de kan lockas att handla i stadskärnan med de nya parkeringsreglerna.

Från och med fredagen 27 mars kan den som besöker Södertälje centrum parkera kostnadsfritt en timme i Kringlans parkeringshus. Och från och med 30 mars gäller samma regel för Lunagallerians parkeringshus. Det har parkeringsbolagen beslutat tillsammans med Södertäljes centrumförening.

Två timmar på kommunala parkeringar

Kommunen har även beslutat att införa två timmars fri parkering på centralstationen, Torekällskolan och Tomt Tits. Detta är för att locka Södertäljebor till centrum och därmed stötta den lokala handeln. Förändringen kommer att börja gälla tidigast om tre veckor, då skyltar och omprogrammering av maskiner förväntas vara klara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.