Foto: SVT

Dom i tomthärva överklagas till hovrätten

Publicerad

I slutet av förra året dömdes 10 tomtägare i Glasberga att betala ytterligare 5,2 miljoner för hus de köpt av det nu konkursade bolaget Slottsbacken. Nu överklagar tomtägarna domen till hovrätten, skriver LT.

Bolaget Slottsbacken sålde ett 40-tal tomter i Glasberga till två bolag, men också till vänner och bekanta. När Slottsbacken gick i konkurs visade det sig att många av tomtägarna inte kunde bevisa att de har betalat hela köpeskillingen som står i köpebreven.

Konkursförvaltaren för Slottsbacken ville ha in de pengar som han menade saknades och stämde tio av tomtägarna i tingsrätten.

Tomtägarna menade att de visst betalat, genom reverser istället för kontanter, men tingsrätten underkände reverserna. Tomtägarna skulle därför totalt betala ytterligare 5,2 miljoner kronor till Slottsbackens konkursbo.

Men nu överklagar tomtägarna tingsrättens dom till hovrätten, skriver LT. Även konkursförvaltaren överklagar domen och menar att tomtägarna ska betala mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.