”Hur kan man vara kapabel till att göra något så grovt? Det känns obehagligt”, säger Marie Baydono. Foto: David Moro

Marie, 19: ”Jag kan inte förlåta rånarna”

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegången mot tre av de fyra männen som misstänkts för rånet mot juveleraren på Nygatan i oktober 2017. För Marie Baydono, dotter till juveleraren, känns det som en lättnad men samtidigt upplever hon obehag när hon möter de misstänkta i rättegångssalen.

– Är de här killarna verkligen kapabla till att göra något sånt, säger hon.

Marie Baydono är dotter till juveleraren och närvarar under rättegången. Hon befann sig inte i juveleraraffären när rånet begicks men berättar hur hon reagerade när nyheten nådde henne genom vänner.

– Jag var på jobbet och just då visste jag inte att det var min pappa som det gällde. När jag väl förstod så åkte jag dit snabbt och då var allt över egentligen. Men allt runt om var avstängt så det kändes inte alls bra.

Blev nervös när pappan inte svarade

Hur kände du när du fick reda på att det var din pappa?

Jag blev rädd, för jag visste inte hur han mådde och jag försökte ringa honom men ingen svarade. Jag visste att det var vapen inblandade och att det var ett grovt rån så jag blev jättenervös och hoppades bara på att allt skulle gå bra.

Idag mår Marie bättre och anser att de misstänkta gärningsmännen får det de förtjänar under rättegången.

Marie: ”Jag kan inte förlåta dem”

– Det viktigaste är att alla mår bra, att min lillebror och mamma och pappa inte påverkas ännu mer av det här. Sen bryr jag mig inte om resten.

Kan du förlåta dem för det de har gjort?

– Nej jag kan inte förlåta dem. Det de gjorde har påverkat min bror som har Downs syndrom, ibland kan han inte sova om nätterna och mina föräldrar är rädda hela tiden. Om man vill ha pengar i Sverige då kan man plugga – inte skrämma personer och göra något såhär grovt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.